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Angélus 2002 75cl

1er Grand Cru Classé B | St. Emilion | Bordeaux | Frankreich
CHF 264.85
Rezensionen & Bewertungen
17 Rene Gabriel
91 Robert Parker
A successful offering for the vintage, the 2002 exhibits a deep ruby/purple/plum color as well as a sweet, forward style with black fruits intermixed with espresso roast, lavender, and Provencal herbs. Medium to full-bodied, lush, and round, with fine purity, ripeness, and surprising body and sweetness for a right bank 2002, it can be drunk now or cellared for 12-15 years.
91 Wine Spectator
Impressive dark color for the vintage, with lots of grapey vanilla with black licorice aromas. Full-bodied, with silky tannins. Wild finish. Tastes like cinnamon and cardamom. Ang?lus kicks. Well done. Best after 2007. 4,830 cases made. ?JS
91 Robert Parker
A successful offering for the vintage, the 2002 exhibits a deep ruby/purple/plum color as well as a sweet, forward style with black fruits intermixed with espresso roast, lavender, and Provencal herbs. Medium to full-bodied, lush, and round, with fine purity, ripeness, and surprising body and sweetness for a right bank 2002, it can be drunk now or cellared for 12-15 years.
91 Wine Spectator
Impressive dark color for the vintage, with lots of grapey vanilla with black licorice aromas. Full-bodied, with silky tannins. Wild finish. Tastes like cinnamon and cardamom. Ang?lus kicks. Well done. Best after 2007. 4,830 cases made. ?JS
Hersteller
Château Angélus
Weniger als einen Kilometer von dem markanten Glockenturm in Saint-Émilion enfernt, steht das Château Angélus am Südhang seines 26 Hektar großen Weinbergs. Das Gut repräsentiert die Beständigkeit der Familie Boüard de Laforest über acht Generationen hinweg. In den vergangenen 10 bis 15 Jahren war dies kontinuierlich eines der angesehensten Châteaux in Saint-Émilion. Im Jahr 1996 wurde es zu einem Premier Grand Cru aufgewertet, nachdem es zuvor laut der Klassifikation von 1954 als Grand Cru Classé eingestuft war. Die Weinerzeugung wurde umgestellt, um reichere und konzentriertere Weine mit Azenten von schwarzer Johannisbeere und Pflaume zu erhalten. Dabei zeigen sie gute Ausgewogenheit und Eichentöne und sind an jedem Tag ein Genuss.